Fotokurs för nybörjare

Fotograferingskurs med systemkamera för nybörjare
Datum: Kommer snart
Plats: Gudö
Under kursen kommer du att få lära dig att fota i de halv och hel automatiska lägena för att få exakt de bilderna du vill ha. Första kurstillfället går vi igenom exponeringstriangeln bestående av bländare, slutare och ISO och vad de styr och påverkar och hur de samspelar med varandra i skapandet av din bild. Vi går även igenom de olika fokus inställningarna och när de bör användas. Självklart pratar vi även olika objektiv och varför man möjligtvis vill ha ett eller fler att byta med. Objektivet har en stor inverkan på resultatet av din bild. Efter genomgången teori och frågestund ger vi oss ut för att praktisera de halvautomatiska lägena. Vi kommer att träna både på porträtt och actionbilder!
Det andra kurstillfället startar med genomgång och frågor där vi även har möjlighet att titta på några av era bilder och diskutera hur de kunde blivit ännu bättre. Sedan fortsätter praktiken med att fota helt i manuellt läge. Dvs du bestämmer över alla inställningar och lämnar inte något beslut till kameran. Vi kommer att träna på både på porträtt och actionbilder!
Vill du ta med dig din egna vovve som modell går det alldeles utmärkt, vill du komma utan egen modell för att bara koncentrera dig på fotograferandet går det också bra. Modeller kommer att finnas på plats.
Mellan teori och praktik tar vi en kortare fika innan vi åker till fotoplats.
En privat Facebook grupp kommer att läggas upp för alla i kursen så ni har möjlighet att lägga upp era bilder och ställa frågor mellan kurstillfällena.
Du behöver en systemkamera, märke och modell är mindre viktigt. Men under kursen kommer jag att visa och instruera på en Nikon.
Max 6 Deltagare
Pris: 2000:-
Anmälan görs på foto@kickannikolic.se

Kursinnehåll teori:

  • Bländare, Slutare och ISO
  • Autofokus och olika inställningar
  • Brännvidd och olika objektiv
  • Vitbalans
  • Jpeg eller RAW
  • Ljus, miljö och fotovinklar

Kursinnehåll praktik:

  • Porträtt
  • Actionbilder

PS! Den här kursen finns även som online kurs, och den går att anmäla sig till HÄR!