Hund/Husdjur

Hundfotografering

Våra bästa vänner! De är en så viktig del av våra familjer, så självklart är det viktigt att ha vackra och talande bilder på våra underbara följeslagare i livet.

Med tanke på att jag varit hundtränare i 17 år kanske det inte är så konstigt att just hundar (och djur överhuvudtaget!) är det jag älskar att fotografera mest av allt. Mina egna hundar var absolut en av de största anledningarna till att jag utbildade mig till fotograf ifrån början. När jag förlorade min älskade Lucky blev alla bilder på honom de viktigaste jag hade, och jag bestämde mig för att lära mig att fotografera på riktigt för att kunna stanna upp tiden och bevara alla de speciella ögonblicken för alltid.

När du gör en hundfotografering hos mig

 • Får du alltid tips och råd på hur du kan träna in exempelvis stadga och en inkallning (om du behöver det;) inför din fotografering, ifall du vill ha både porträtt och actionbilder på din vovve.
 • Jag väljer alltid en plats som kommer att ge både en fin bakgrund och rätt ljus i bilden utefter dina önskemål på bild.
 • Jag är alltid flexibel med dagar/tider ifall vädret strular, vi bokar då om till en finare dag så du får det bästa bilderna.
 • Du får fullt redigerade bilder som är omsorgsfullt arbetade i både Photoshop och Lightroom, jag lägger ned mycket tid på varje enskild bild för att få fram det allra bästa i bilden. Mitt mål är att dina bilder hamnar på väggen i ditt hem!
 • Du får alltid både högupplösta filer och filer anpassade för all användning på webben.
 • Alltid snabb leverans!

Hur förbereder jag mig för min hundfotografering?

 • Om hunden behöver det, fräscha upp kunskaperna sitt/ligg/stå stanna kvar och inkallning ifall du vill ha både porträtt och actionbilder på din vovve. Men, detta är inget måste såklart! Vi löser situationen på plats ifall hunden behöver vara kopplad under hela fotograferingen, då trollar jag lite extra i Photoshop bara;-) Fråga om du behöver tips på träning innan!
 • Bada hunden om det var längre sen och borta ur pälsen så din vän ser så fräsch ut som möjligt.
 • Torka ur ögonvrån från smuts.
 • Ta med godbitar och någon favoritleksak om du vill ha actionbilder också.
 • Rasta innan fotograferingen så vovven inte är nödig.
 • Kom gärna lite innan fotograferingen så hunden kan checka av miljön om han/hon har en tendens att bli “uppslukad” av nya dofter/intryck.
 • Ring mig om det är något du undrar över:-)

Hur går hundfotograferingen till?

 • När vi bestämt plats, dag och tid möts vi upp och jag går igen vart exakt hunden ska placeras för att få den bästa bakgrunden och de finaste ljuset i bilden.
 • Du placerar din hund, och när jag tagit en testbild och är redo för att börja fota kopplar du loss och kliver bort några meter. Alternativt så behåller du kopplet på och kliver bort i kopplets längd.
 • Om du även vill ha actionbilder tas de efter porträtten. Då placerar du hunden lite längre bort, lämnar på stanna kvar, och går upp ställer dig bakom mig och kallar in. Det går även bra att kasta ut en leksak som hunden kan hämta tillbaka.

Hundfotografering i studio eller i ditt eget hem

Självklart går det även att boka en inomhus fotografering om det hellre önskas, mejla mig bara med dina önskemål så lägger vi upp en fotografering efter dina önskemål.

Investering: 3500:-

Inkluderar:

 • upp till 30 min fotografering
 • 4 st fullt redigerade bilder i både högupplöst och lågupplöst format

Läs gärna mer på min hemsida dedikerad till endast Hundfotograferingar!