Om Kickan

IMG_3462Mitt intresse och min passion för fotografering startade med mina hundar, jag älskade att fotografera dem, speciellt i rörelse. Att se dem leka, springa, simma och göra allt det som gör livet värt att leva för en hund var min inspiration och stora glädje. Och att lyckas fånga ett ögonblick av “action” gjorde mig lika lycklig varje gång! När jag sedan var behov av professionella bilder till mina online kurser och annat kursmaterial tog jag hjälp av en duktig fotograf som fångade mycket av mina övningar på bild. Men som hundtränare och instruktör utvecklas man, man utvecklar nya övningar, träffar nya människor och nya hundar som gör att man hittar ytterligare vägar i träningen. Detta leder till behovet av att ständigt utveckla nytt träningsmaterial. Därför bestämde jag mig för att lära mig fotografera på egen hand, så jag köpte mig själv en ny systemkamera i julklapp!

När jag hade min älskade kamera var jag fast. Intresset och passionen växte och jag började fotografera allt, inte bara hundarna. Barn, familjer, kärlekspar, bebismagar, porträtt, sport, träning, andra djur… allt jag kom över. Samtidigt spenderades varenda lediga stund att söka kunskap om både fotografering och bildredigering på nätet. Vilket i sin tur resulterade i en mängd online kurser och även olika typer av workshops. Snart bär det av till Rom i Italien där jag ska få insupa den magiska fotografen Elena Shumilovas visioner och kunskaper. En dröm kurs!

Min passion är att fånga ögonblicken. Även om planerade och poserade bilder kan vara hur vackra som helst, så älskar jag att fånga de spontana ögonblicken med all dess äkthet. Att kunna stanna upp tiden och behålla känslan i stunden för en evighet, det är ren magi! Att fotografera är min konst…